O sector da auga mineral de Galicia está plenamente comprometido co medio ambiente, facendo máis eficiente e sostible. Por unha banda, conserva o equilibrio natural dos mananciais, protexéndoos de calquera tipo de contaminación externa. Isto é posible grazas aos perímetros de protección. Por outra banda, moitas empresas están a tomar medidas a favor da sustentabilidade, promovendo o reciclaxe ou reducindo o peso dos seus envases, entre outras moitas, cunha finalidade clara: minimizar o impacto que as botellas de plástico producen no medio ambiente (PET ). Este material do que están compostas as botellas de plástico (PET) é 100% reciclable, sempre que os envases sexan lanzados nos puntos de recollida.
Como se consegue manter as súas propiedades e pureza?
As empresas de augas minerais e termais xeran moita riqueza, especialmente nas zonas rurais, onde a industria non está presente. Isto débese a que as instalacións de acondicionamento de balnearios e auga teñen que instalarse ao pé de onde se recolle a auga dos mananciais e onde se envasa, de xeito que non se perden a pureza e as propiedades destes. Co fin de obter unha auga tal e como se encontra na natureza.
Características distintivas da auga mineral natural de Galicia
As augas minerais teñen un plus que as distingue de todas as augas. Son un recurso mineiro como o granito ou a lousa. Cunha particularidade, que nunca se pode esgotar. É por iso que é tan importante que os acuíferos subterráneos sexan xestionados adecuadamente, polo tanto, é preciso coidar o medio ambiente, evitar agresións externas e controlar o volume de uso da auga, racionalizándoa adecuadamente.
Se unha empresa de augas minerais tomou a decisión de recoller máis auga da que pode dar o manancial, alteraría as condicións do subsolo, polo tanto, modificaría as propiedades minerais; ademais, seguramente tamén se vería afectada a súa pureza orixinal, tardando moito en recuperarse.
A ruta da auga: dende a montaña ata a botella
A auga mineral natural ten unha característica que a fai especial segundo o resto das augas, e a súa composición é constante. Pero nós preguntámonos, que significa isto realmente?
O longo percorrido que atravesa a auga dende a súa creación (procedente de choiva e neve) polas montañas, proporciónalle minerais e oligoelementos que a achegarán á súa singularidade.
Cando chega a un acuífero, está libre de contaminación e cunha temperatura, tempo e profundidade que fan que dúas augas minerais non sexan iguais.
Despois prodúcese o embotellado da auga ao pé do manantial, ao ser 100% natural, cun control exhaustivo, mantendo a súa composición constante. Pero, que vantaxes ten para o consumidor? Ben, a resposta é fácil, xa que:
- Non se desinfecta.
- Non se ferve.
- Sempre sabes o que bebes.
Cal é a orixe da auga?
Calquera auga que se considere “mineral natural” ten unha orixe subterránea:
- Protexe naturalmente a auga de calquera risco de contaminación, mantendo intacta a súa pureza orixinal.
- Non precisa ningún tratamento químico para o seu consumo, nin necesita ser fervido, ademais de non conter cloro.
- Para reservar a súa pureza orixinal, a auga é envasada ao pé da fonte.
- Chegan a nós tal e como se encontran na natureza, coa súa pureza e propiedades orixinais.
Como vemos, hoxe en día a auga mineral natural e a sustentabilidade van da man. Buscando que tanto a súa pureza como as calidades, non se vexan afectadas no que leva a todo o proceso desde cando se recolle no acuífero ata chegar ás nosas mans. Iso é o que lle dá un “valor engadido” e fai que cada auga sexa diferente e única.